Khamis, 21 April 2016

melawat blog lagi

assalamualaikum semua..setelah lam kuk tinggalkan blog ku tetiba pagi ni teringat blog ku yang udah lama tidak ku lihat..rindunya berblog semula. zaman semankin kedepan dengan fb . whatsapp .teligram blog makin kurang ku lawati..2016 ni terlalu banyak perkara ku lalui ..sedeh suka duka biar la berlalu hendak nya aamin.

Ahad, 18 Oktober 2015

Cuti2 malaysia

Kali ni menunaikan permintaan anak ku cuti2 malaysia melaka kita itu.pilihan dia. Tertunai juga hajatnya..dia jarang ikut bila kami bercuti duk asrama jadual ketat..tak boleh cuti suka2..

Riang ria bersama kawan2..

Setelah lama ku tinggal kan asik dgn fb dan intagram saja. Kini aku aktif semula melawat blog ku. Dulu blog la tempat ku meluahkan catatan perasaan..kini rasa menulis di blog kembali bersemangat semula..sukaaaaa.

Selasa, 13 Oktober 2015

bertahun sudah lamanya tidak melawat blog ku..

hari cuti awal muharram semua orang cuti..tapi pagi ni aku bangun awal. tidak boleh tidur semula bila dah bangun . pagi2 aku dah mula kemas rumah seperti biasa itu rutin harian ku. tertiba aku teringat akan blog ku..apa dah terjadi setelah bertahun  tak ku jengok. adakah sudah tidak boleh ku lihat lagi..hati ku berkata2..terus buka dan kulihat blog ku masih aktiv lagi akaun nya alhamdulilah..
setelah ku buka terlihat berbagai gambar2 kenangan bercuti dengan kawan..rindu diorang dah lama tak bercuti dgn diorang sebab masing2 sibuk . happy pagi ni blog dapat ku lihat lagi..

Sabtu, 5 Oktober 2013

RIANG RIA JALAN2 DENGAN KAWAN KE PADANG BUKIT TINNGI SEPTEMBER 2013..

lamanya tak melihat blog ku..rindu..sebenarnya kesibukan yang membuatkan aku terlupa akan blog yang dulu selalu kuintai2 dan kemas kininya.setelah perancangan di buat kami pun bergerak ikut jadual.kali ni kami ber 4 saja yang pegi ada teman baru dan lama..jalan2 suka2 cuci mata dan fikiran sama.seronok juga walaupun perjalannya mencabar bagi ku. lama perjalanannya 2-3 nak sampai ke bukit tinggi dari padang minangkabau airport.setelah puas melihat permandang yang sangat cantik ciptaan tuhan..kami sampai dengan selamatnya di bukit tinggi kul 2 petang.

jom makan dulu di rumah makan lamun ombak..








permandangan sawah padi sepanjang perjalanan..

rumah minang..

berseni sungguh ukuran diding rumah..

rumah tenun kain songket



nak masuk ke lubang japang..

jauh yong dalam lubang japang tu..ada berani????

teramat indah alam ciptaan tuhan.


indahnya sukaaa

jam gadang..

permandangan jam gadang di waktu malam..

dari atas gung dalam perjalannan ke istana pagar ruyung..

dalam perjalan singgah depan rumah ni bergambar cik kiahh..

depan istana pagar ruyung..

pandangan tepi istana pagar ruyung

teman sama hobi..

sempat lagi bergambar depan istana lagi..tak dapat masuk istana bergambar di luar jadi la..

cer teka bergambar ala2 apa ya???

permandangan di waktu senja..dari atasgunung..

atas jambatan siti nurbayah padang..

minum air kelapa sebelum balik..

depan hotel bunda..padang..

hotel bunda..

airport minangkabau padang

nyoya mansur bergamabar sebulum balik..hehehe
teman2 yang ikut kali ni..