Isnin, 5 April 2010

gambar-gambar


ini adalah koleksi gambar semasa makan sambil bersantai direstoran puteri.

jalan-jalan cari makan.

beberapa minggu yang lalu kami sekeluarga sempat makan sambil bersantai di restoran puteri iaitu restoran kepunyaan rubiah suparman di taman tun. makanannya enak semua saya suka sangat kalau menjamu selera di sini suasana yang menarik tidak bising . disini kita dapat menjamu selera dengan aman cuma kedengaran gelak tawa dari tetamu yang hadir di sini.waktunya bermula dari jam 11pagi hingga 3petang untuk set makan bufenya. cuba la sesekali singgah makan di sini pasti mengembirakan.

masak-masak lagi


hari saya mula sibuk balik dengan nguruskan anak2 yang semakin membesar.pagi sempat menyediakan menu makan tengahari yang simple je dan terus sambung kerja dan buat agar-agar santan pulak untuk minum petang dah lama teringin syukur hari ni sempat membuatnya.kuih ni senang di buat itu pu hasil tujuk ajar dari kawan dan mak usu saya yang menjadi rujukan saya bila nak buat resepi dan menu masakan orang dulu2.kekadang saya rasa bertuah juga diri ini kerna walaupun duduk rumah nguruskan anak2 sempat lagi menambah pendapat dengan membuat kerja sendiri dari rumah. kerja sendiri ni kita la bosss dan kita juga kulinya hahahaha. tapi apa pun saya gembira dengan apa yang diberikan allah dalam hidup saya anak2 dan suami yang cukup bertanggungjawap dan sangat penyayang terima kasih semua.

pastry puff


walaupun masih sibuk dengan tugasan harian masih sempat menyediakan pastry puff untuk minum petang. ini adalah kegemaranku agak susah juga untuk menyediakannya tapi ia jiga kita selalu membuatnya ia menjadi mudah tetapi mesti diiringi dengan minat.

pau gebu


disebabkan ada masa kelapangan saya setiap hari masih boleh mencuri waktu untuk menyediakan menu minum petang setiap hari.jika jadual tidak terlalu ketat.ini lah hasil pau gebu saya hari ni.