Sabtu, 30 Mei 2009

kek lagi
kek lagi selalunya saya akan terima tempahan kek kalau hari yang kek di oder tu saya tidak sibuk dengan kelas tiusyen anak sebab pada tahun ni anak saya dua orang akan menghadapi spm dan upsr 2009 ni jadi saya tiap hari uruskan anak kedua gi tiusyen sampai 4.30 petang.anak perempuan tinggal kat asrama dijohor so tak yah nak kelam kabut uruskan dia lagi pun dah nak spm tahun ni.

aktiviti cup kek 1saya menyiapkan tempahan cup kek dari cikgu sekolah anak untuk aktiviti sekolah yang dijalankan oleh cikgu tersebut untuk murid-murid.hari tu saya sangat sibuk sampai petang sebab ada tempahan kek dari rakan untuk hari jadi anaknya kek besar 5kg alhamdulilah semuanya siap dengan jayanya.

aktiviti cup kek 1
saya dan ani rakan dari klang telah merancang untuk buat cup kek sama-sama dirumah saya maka kami berdua pun jalankan operasi cup kek sampai tengah hari.berjayalah juga kami menyiapkan cup kek tersebut pada hari itu dengan jayanya.

biskut
donat enak rasa
donat enak rasa
donat enak rasa
berjaya akhirnya

hari ini saya telah berjaya membuat blog saya sendiri dengan bantuan puan azrina husin yang memang mahir dalam bidang ini tampa bantuan nya blog ini tidak tercipta untuk saya.walaupun dia agak sibuk dengan kerja dan ana-anaknya tetapi masih sudi membantu saya menyiapkan blog ini tq very much rin.

dengan kesibukan saya dan suami baru hari ini kami melapangkan masa untuk membuat blog ini dirumah puan azrina(rin) di petaling jaya.saya dah terlalu lama berminat membuat blog seperti yang dsarankan oleh rakan-rakan saya untuk berkongsi kemahiran dengan rakan-rakan lain diruangan blog ini.

jika ada rakan-rakan yang ingin berkongsi pengalaman atau kepandaian dalam bidang masakan bolehlah kita kongsi-kongsi kat blog ni ya tq.

cerita saya

saya adalah seorang suri rumah yang sangat meminati bidang masakan,saya suka menghadiri kelas masakan disekitar petaling jaya,shah alam,puchong serdang dan kuala lumpur.dari hasil pembelajaran saya dalam bidang ini saya telah berjaya membuat pelbagai kek biskut untuk dijual kepada rakan-rakan dan kenalan yang rapat yang sering mempromosikan produk-produk saya ini.
kawan kawan marilah kita bersama-sama berkongsi ilmu dalam bidang ini untuk menambah kenalan tak kira dimana jua.terima kasih kerana melihat blog saya ini.

biskut
kek lagi


kek hari jadi

biskut 2008

kuih raya 2008 tat bunga

kek-kek yang lepas


berikut adalah kek saya yang lepas ditempah oleh kawan.